m: +385 (0)98 397 683 / e: info@drglusac.com

Breast Augmentation

  • 1100x570-crop-90-slide001
  • 1100x570-crop-90-slide003
  • 1100x570-crop-90-slide004

POVEĆANJE GRUDI (Augmentation Mammoplasty)


Ukoliko imate osjećaj da su Vaše grudi male, nezadovoljni ste s njihovim oblikom ili jednostavno želite da budu kao i prije poroda, ono što će Vam pomoći jest zahvat povećanja dojki. Ne osjeća svaka žena potrebu za povećavanjem dojki, ali je ovaj zahvat mnogim ženama pružio osjećaj samopouzdanja, sigurnosti i ljepšeg i senzualnijeg izgleda.


Postoje brojni oblici i veličine implantata različitih proizvođača, koji se danas koriste, a od kojih će samo određeni tip odgovarati Vama. Dr. Glušac će Vam to detaljno objasniti u prvom razgovoru te Vas upoznati sa svime što je potrebno znati prije same operacije.

Ovo je najčešća estetska operacija u svijetu, s kojom će te vratiti svoje samopouzdanje. Naša klinika koristi isključivo implantate najnovije generacije - dva najbolja svjetska proizvođača (McGhan i Mentor). Svaki implantat ima svoj ertifikat (passport) kojega ćete i Vi dobiti.

Odluka svake žene je individualna i proizlazi iz njezinih želja, potreba i očekivanja. Operacija povećavanja grudi se obično izvodi kod osoba s konstitucionalno malim dojkama ili dojkama smanjenim nakon poroda. Prije operacije potrebno je napraviti ultrazvučni pregled dojki ili mamografski pregled ,ovisno o starosnoj dobi i pozitivnoj obiteljskoj anamnezi pacijentice.

 

Cilj:
Povećanje volumena grudi i poboljšanje oblika uz pomoć implantata sa silikonskim gelom ili fiziološkom otopinom iza mliječne žlijezde ili ispod velikog grudnog mišića.

 

breast augmentation

Operativna tehnika: Najčešće se koristi pristup u prirodnoj bori ispod dojke, tako da bude sakriven u kožnom naboru i potpuno nevidljiv ili po periferiji kruga bradavice. Ovisno o vrsti implantata, formira se prostor iznad ili ispod grudnog mišića u koji se smješta proteza, ostavljajući pri tom potpuno nedirnutu mliječnu žlijezdu kako bi se u budućnosti moglo nesmetano dojiti.

Trajanje operacije i anestezija: Povećavanje grudi traje od 1 do 1,5 sata i obavlja se u općoj anesteziji. Poslije operacije nećete imati nikakve bolove.

Oporavak: Povratak na svakodnevne aktivnosti (rad u uredu) slijedi već nakon nekoliko dana a nakon trećeg dana možete se i tuširati. Konci se ne vade tj. resorbiraju se. Preporučuje se nošenje posebnog grudnjaka 4 tjedna koji ćemo Vam dati nakon operacije. Tijekom prvih mjesec dana nije poželjno obavljanje težih fizičkih aktivnosti.

Pin It