m: +385 (0)98 397 683 / e: info@drglusac.com

Revizijska Rinoplastija

SEKUNDARNA (REVIZIJSKA) RINOPLASTIKA - REOPERACIJA NOSA

ČESTO POSTAVLJENA PITANJA ODGOVORI Dr. GLUŠCA

DA LI JE TO NAJTEŽA OPERACIJA OD SVIH ESTETSKIH?
Rekao bih da je naj zahtijevanja,ali u rukama iskusnog, vještog , umjetnički nadarenog kirurga možete riješiti svoj estetski problem i poboljšati i disanje morate posjetiti najmanje 3 kirurga i to ORL kirurga, koji se ozbiljno bave (Reoperacijama nosa).Konzultacija je najvažnija, tražite slike prethodnih revizija,pitajte ga da li slučajno može poboljšati i disanje, te da li može to sve napraviti iznutra-zatvorena tehnika.. Tako će te smanjiti broj potencijalnih kirurga

KADA SE MOŽE OPERIRATI?
Obično je pravilo nakon 1 godine,ali operirali smo pacijente i nakon 1 mjeseca(od prethodnih kirurga) pogotovo ako je ostala grba. Bitno je da se napravi sa zatvorenom tehnikom , kako ne bi bilo traume: Problem je kolega koji rade samo Otvorenu tehniku, pa moraju rezati po istom rezu i zato oni zagovaraju da prođe više od 1 godine

OTVORENA ILI ZATVORENA TEHNIKA? 
Samo Zatvorena. To je moja vizija, moj profesionalni život, moja strast. Zašto bi nekome nanosi bol stvarajući mu ožiljak na columeli (između nosnica) te mu mijenjao karakter i osobnost Većina kirurg oko 95% radi Otvorenu tehniku i ne prihvaćaju moju viziju, misleći da će jednoga dana i oni raditi zatvorenu, ali kada i ako nauče. Protivnik sam Otvorene tehnike, jer pacijentu stvara izvana ožiljak, produžava( vrijeme oporavka, operaciju najmanje za 2 sata u odnosu na zatvorenu, otoke, modrice) te uništava cirkulaciju i mijenja potpornu strukturu nosa Nema niti jednu prednost Otvorena tehnika u odnosu na Zatvorenu, nego prazna priča kirurga( koji nisu kirurzi nosa )da bolje vide kada sve otvore.To je njihov problem ,a ne pacijenta. Vješt, iskusan, precizan kirurg koji poznaje Finesse uvijek i sve može riješiti zatvorenom tehnikom -tehnikom budućnosti.Za to treba veliki rad, znanje ,stalna edukacija, a za to sam zahvalan najviše svojim učiteljima u Americi (Thomas Romo III, S. Jugo,N.Pastork,S. Dayan)koji su experti kod Zatvorenih tehnika

DA LI BOLI OPERACIJA NOSA?
Nikada u svojoj 25 godišnjoj praksi nisam imao pacijenta koji se žalio na bol, to bude samo pritisak kao da zatvorite prstima nos. Mi inače tržimo tampon kod Funkcijsko-Estetskih operacija samo 1 noć, tako da i ta neprijatnost se da izdržati , ujutro vadimo sve. A ako je samo estetska operacija tampon i ne stavljamo.

KAKO ODABRATI PRAVOG KIRURGA?
Teško pitanje i za mene. Prvo bih tražio Kirurga Nosa tj (Specijalistu UHO GRLO NOS) ne zato što sam ja te struke, već zato što je kod reoperacija nosa uvijek problem i disanje pa treba i to riješiti,a nekada sinuse i polipe Tražio bih da mi pokaže slike težih slučajeva, a ne skidanje male grbice Pitao bih ga da li bi operirao isto to i svoju familiju Tražio bi reference, eksperta u toj struci Da li može poboljšati disanje, ubaciti graftove iz nosne pregrade-septuma i to sve napraviti iznutra zatvorenom tehnikom Zapamtite razlika između dobrog i vrhunskog kirurga je samo 1mm

KOJA JE VAŠA PREDNOST U ODNOSU NA DRUGE KIRURGE? 
25 godina - Dizajniranja nosa - SAMO ZATVORENOM (Scarless Rhinoplasty) tehnikom Tisuće operacija nosa bez komplikacija , revizija i ožiljaka Koristim prirodne graftove iz nosne pregrade i uha Pacijenti koji su već operirani(druge klinike) od 2-4 puta dolaze kod nas na reviziju Imam svoju tehniku "unnose job" Sačuvam prirodni karakter nosa i vi izgledate kao da niste operirani ,koju sam nazvao "nasal memory surgery"
Najveće reference i edukacije u Europi za Funkcijsko estetske operacije u jednom aktu -zatvorenom tehnikom Član EAFPS (Europska Akademija za Plastičnu Kirurgiju Lica)

Revizije nosa su najzahtjevnije i najteže estetske operacije. Od svih Primarnih operacija, na Sekundarne operacije pripada 17% u prosjeku.

U većini slučajeva pacijenti nisu izabrali pravoga kirurga tj kirurga nosa zbog loših tehnika..Pacijenti najčešće dolaze zbog ostatka grbe (premalo skinuto),ili previše skinuto ( hrskavice-kosti )pa postoji i asimetrija, ili se pogoršalo disanje, ili su imali neku traumu nosa nakon operacije. Dr.Glušac se posebno educirao u Svjetskim centrima za revizije nosa(Rhinoplasty Closed)kako bi pomogao pacijentima koji dolaze kod njega, a koji su se međuvremeno operirali (2-5) na drugim klinikama.Takvi pacijenti pate ne samo zbog estetike već i zbog funkcije.

Takvih je preko 70% koji dolaze kod doktora Nakon 25 godina uspješnih operacija nosa Dr Glušac je razvio revolucionarnu tehniku "unnose job" koja modelira nos i izgledate prirodno kao da niste operirani.Glušac radi SAMO Zatvorenu tehniku .-Closed Rhinoplasty i kod reoperacija nosa ,jer njegova tehnika ,zadržava anatomsku stabilnost nosa ne nanosi bol, nema većeg otoka , niti podljeva, a najvažnije nema reza na columeli(naprijed između nosnica)Zatvorena tehnika je kirurgija budućnosti to je NE -INVAZIVNA(ne agresivna)tehnika koja nema ožiljka, a skraćuje vam operaciju za 2 sata u odnosu na Otvorenu tehniku.

Svaki rez pogotovo na nosu mijenja karakter i osobnost pacijenta.Samo 5% u svijetu rade ZATVORENU tehniku,a vi kao pacijenti ne bi smjeli nasjedati na priču da otvorena tehnika je bolja od zatvorene kod revizija nosa , jer kirurg bolje vidi anatomiju, precizniji je itd.Točno da se bolje vidi ,ali to treba početnicima (specijalizantima) kada uče operacije nosa i anatomiju ,a ne kirurzima koji operiraju 20 godina i onda ispada da ne znaju anatomiju.To nije problem pacijenta već kirurga koji bi to trebao naučiti ili bar kazati pacijentu alternativu tj da ima 5% kirurga koji to mogu napraviti i zatvorenom tehnikom.

Dr Glušac je poznat po Zatvorenoj tehnici, za to morate imati filing prema tkivima ,morate imati tehničku preciznost, umjetnički talent,iskustvo, vještinu te morate biti i licenciran kirurg nosa (ORL) pogotovo što morate i riješiti funkciju,a često ubacivati graftove-autologne hrskavice kako bi pacijentu i poboljšali disanje.

Revizijska Rinoplastika može biti jako zahtijevna(ako su prethodno uništena tkiva,ožiljci, atrofija tkiva, nedostatak hrskavica)gdje je potrebno povjerenje pacijenta u kirurga. Tada se radi rekonstrukcija cijelog nosa, ubacivanje graftova (uzimanje hrskavice iz septuma ili uha) koja se može također napraviti i sa Zatvorenom tehnikom.Nekada takva operacija u rukama vještog i umjetnički nadarenog kirurga može biti i jednostavnija od prethodne - Primarne operacije, te se može čak napraviti i u lokalnoj anesteziji.Pacijent bi trebao znati što i kako će kirurg to napravit,a kirurg mora razumjeti želje pacijenta i usvojiti njegovo mišljenje kako bi zajedno imali isti cilj, a ne da kirurg operira kako je njemu lakše ili da operira uvijek istu tehniku pa da svi nosevi izgledaju isto.

Pin It