m: +385 (0)98 397 683 / e: info@drglusac.com

Septoplastika - devijacija nosne pregrade - septuma

Postoje dva razloga za operaciju: 1. funkcionalni, za korekciju odstupanja septuma i drugih promjena koje sprečavaju dobro disanje i 2. estetski, kako bi se ispravile vanjske osobine koje smetaju pacijentu. Postupci potrebni za ispravljanje tih promjena mogu se provesti zajedno ili izolirano.

septoplasty

Nasalni septum je zid koji dijeli dvije nosnice i sastoji se od hrskavice, kostiju i sluznice.

Odstupanje septuma je jedan od glavnih uzroka nazalne opstrukcije i može se pojaviti tijekom rasta kostiju lica u djetinjstvu ili adolescenciji. To također može biti posljedica ozljeda, kao što su automobilske nesreće ili sport. Simptomi: Nosna opstrukcija; Upala sinusa; Krvarenje nosa; Usmeno disanje; Poremećaji spavanja; Hrkanje i apneja; Glavobolja i umor.

septoplasty

 

Liječenje se obavlja kirurškim korekcijom, septoplastikom, ali se samo ukazuje kada odstupanje donosi simptome i pritužbe pacijentu. Septoplastika je kirurška operacija koja ispravlja odstupanje septuma. Najčešće se izvodi septoplastika pod općom anestezijom. U jednostavnijim slučajevima ili retuširanjem operacija već učinjeno, možemo se odlučiti za lokalnu anesteziju s sedacija.

Pin It