m: +385 (0)98 397 683 / e: info@drglusac.com

SMANJENJE GRUDI (Redukcijska mamoplastika)

Cilj:
Smanjivanje grudi kod pacijentica koje pate zbog obujma i prekomjerne težine dojki. Naramenice grudnjaka kod njih su stalno zategnute i urezuju čak brazde na ramenima, a problemi sa vratnim dijelom kralježnice pokazuju trajne posljedice već u ranoj mladosti, te se izvođenje ove intervencije savjetuje prvenstveno iz medicinskih razloga kao prevencija trajnog invaliditeta zbog poremećaja statike kralježnice. Pacijentice često imaju bolove u leđima, vratu, glavobolje, znoje se ispod dojki, a sve su to odlične indikacije za ovu vrstu operacije.

Operativna tehnika:
Iste operativne tehnike koje se koriste za podizanje dojki primjenjuju se i kod smanjivanja istih. U određenim se slučajevima kao uvodni dio operacije obavlja liposukcija dojki. Liposukcija grudi idealna je za mlade osobe koje ne žele operativni zahvat, koje ne puše, a imaju kvalitetnu kožu. Volumen dojki se smanjuje, a bradavica premješta na višu razinu.

Trajanje procedure i anestezija:
Postupak traje od 2-3,5 sata i obavlja se u općoj anesteziji.


Oporavak:
Povratak uobičajenim aktivnostima nakon 5-7 dana. Konci se ne skidaju. Obavezno je nošenje grudnjaka u neposrednom postoperativnom periodu.

Pin It